Zakonski propisi

Zakonski propisi predstavljaju osnov za rad i poslovanje kako institucija različitih nivoa i predstavnika javnog sektora, tako i privrednih subjekata. Stoga, veoma je važno da smo informisani koji su to aktuelni zakonski propisi koji se direktno ili indirektno odnose na naše poslovanje. To se posebno odnosi na slučajeve kada imamo dileme ili nedoumice koji zakonski okvir se koristi svakodnevnoj poslovnoj praksi.

 

Kako bi Vam omogućili da efikasnije koristite Vaše najbitnije resurse naša računovodstvena agencija je na jednom mjestu objedinila sve osnovne zakonske propise na nivou Bosne i Hercegovine, kao i Federacije Bosne i Hercegovine.

Ovdje možete pronaći neke od osnovnih zakonskih propisa:

 1. ZAKON O PRIVREDNIM DRUŠTVIMA FBIH
 2. ZAKON O OBRTU I SRODNIM DJELATNOSTIMA FBIH
 3. ZAKON O UDRUŽENJIMA I FONDACIJAMA FBIH
 4. ZAKON O UGOSTITELJSKOJ DJELATNOSTI FBIH
 5. ZAKON O UNUTRAŠNJOJ TRGOVINI FBIH
 6. ZAKON O VANJSKOTRGOVINSKOM POSLOVANJU FBIH
 7. ZAKON O KONTROLI CIJENA
 8. ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA BIH
 9. ZAKON O PDV-u
 10. ZAKON O FISKALNIM SISTEMIMA FBIH
 11. ZAKON O POREZU NA DOBIT
 12. ZAKON O POREZU NA DOHODAK
 13. ZAKON O RADU FBIH

 

Obzirom na naše dugogodišnje iskustvo u oblastima controlinga i računovodstva, knjigovodstvena agencija Profit Plus posjeduje široka znanja i iskustva kada je u pitanju primjena zakona u Bosni i Hercegovini, a koji se odnose na poslovne subjekte. Stoga Vam vrlo rado stojimo na raspolaganju za sve informacije i konsultacije koje su Vam potrebne, a koje su vezane za zakonski okvir u Bosni i Hercegovni.

Stručan knjigovođa će Vas stalno obavještavati o svim izmjenama kada su u pitanju zakoni i tačno Vam ukazati na to kako novi zakoni utječu na Vaše poslovanje.

Zapamtite, Vaša računovodstvena agencija je više od nekoga ko Vam “vodi knjige”. Ona je prije svega Vaš strateški poslovni partner. Poznavalac je primjena zakona i može Vam dati kvalitetne savjete o tome kako da postignete svoje ciljeve uz smanjenje troškova.

 

Mi smo Vaš partner u uspješnom poslovanju.

 

PROFITIRAJMO ZAJEDNO!