Bilo da se radi o uslugama ili radnoj snazi, outsourcing je često najbolji izbor!

Potrebne su Vam usluge knjigovodstva ili računovodstva ili pak radne snage na određeno vrijeme? Pitate se da li je outsourcing pametnija opcija ili sopstveni računovodstveni odjel? Ukoliko posjedujete manju kompaniju ili startup biznis, za Vas je vjerovatno bolje da pronađete odgovarajući računovodstveni servis i dogovorite koje računovodstvene usluge želite da obavljaju za Vas. Također, ukoliko Vam je potreban stručni radni kadar, na određeno radno vrijeme, outsourcing je sigrno bolji izbor. Postoji mnoštvo drugih prednosti eksternog angažmana. Pročitajte više o tome u nastavku.

Manji troškovi
Troškovi bruto plata certificiranog računovođe i operativnih radnika, troškovi prostora, kancelarijske opreme i materijala, stručnih seminara, stručne literature, knjigovodstvenog programa itd. višestruko su veći od naknade knjigovodstvenom servisu za usluge knjigovodstva. Obzirom da neke usluge, koje spadaju u poslove administracije, pravnog ili odjela ljudskih resursa, možete i sami obavljati, sa računovodstvenom agencijom možete dogovoriti koje usluge Vam zaista trebaju, a koje ne.
Više vremena za bavljenje osnovnom djelatnošću
Često su privrednici prezauzeti knjigovodstvenim poslovima, te imaju manje vremena da se bave širenjem djelatnosti i uvećanjem profita. Ukoliko ste i Vi jedan od takvih privrednika, vrijeme je da razmislite šta računovodstvena agencija može obavljati za Vas.  Mi smo tu da bi se klijenti bavili onim za šta su registrovani i da sve knjigovodstvene i računovodstvene brige ostave za svoj knjigovodstveni servis.
Jasno definisane obaveze i odgovornosti
Ukoliko Vam još uvijek nije jasno zašto angažovati računovodstvenu agenciju, samo se sjetite da klijenti imaju obavezu da na vrijeme dostavljaju kompletnu i formalno i materijalno ispravnu dokumentaciju, a knjigovodstveni servis na sebe preuzima odgovornost tačnosti usluge računovodstva i poštovanje rokova za obradu podataka, prijavu poreza i drugih obaveza. Znači, nakon dostavljanja dokumentacije, Vama ostaje samo da se opustite.
Veća sigurnost
Ukoliko ste novi u poslu, sigurno Vam ni pomisao na poreske institucije i inspekcije ne pada lako. Ne briniti jer jedna od prednosti angažovanja knjigovodstvene agencije je i ta da računovođe zaposlene u knjigovodstvenom servisu imaju veće iskustvo, te obzirom da se susreću  sa različitim djelatnostima, češće dolaze u kontakt sa poreskim institucijama i inspekcijama.
knjigovodstveni servis